Fogorvosi anyagok

A Hager & Werken céget 1946-ban alapították, mely egy rendkívül innovatív vállalatát. A 60-as években az egyszerhasználatos és steril eszközök pl. Miraject kerültek bevezetésre. A mai fogorvosi gyakorlatban és fogtechnikai laboratóriumokban sokféle terméket forgalmaznak.
A cég elsősorban a fogászati piacon ismert. Ügyfelei alapvetően fogorvosok és fogtechnikusok, világszerte több mint 70 országban van jelen.
A betegek és a végfelhasználók ismerik a céget termékeken keresztül, amelyeket a gyógyszertárakban és a fogorvosi gyakorlatban kínálnak. A profilaktikus specialitásokat Németországban és Ausztriában az a cég leányvállalata, a Hager Pharma GmbH forgalmazza.

A Hager & Werken céget 1946-ban alapították, mely egy rendkívül innovatív vállalatát. A 60-as években az egyszerhasználatos és steril eszközök pl. Miraject kerültek bevezetésre. A mai fogorvosi gyakorlatban és fogtechnikai laboratóriumokban sokféle terméket forgalmaznak. A 70-es években jelent meg az első modern articulátor a fogtechnikai laboratóriumok számára – máig szabvány a világ számos laboratóriumában, valamint az egyszerhasználatos impregnált fogkefe (Happy Morning).
Míg a múltban többnyire késztermékeket vezettek be, a Hager & Werken a kezdetektől fogva részt vesz a termelési folyamatban. A termelés, a marketing és a világméretű elosztás megszervezésére törekszik, elsősorban innovatív specialitásokkal. Tehát jól ismert német tudósokkal, valamint az USA vagy Kína szakembereivel együttműködve dolgozunk. A Dentsply és a Cavitron készülékek, a Terumo injekciós tűkkel vagy az Uvex védőszemüvegek gyártóival partnerként tevékenykedünk.

N2 gyökértömő anyag: Cinkoxid-eugenol bázisú, csökkentett formaldehid tartalmú (50 mg/g) anyag gyökércsatorna kezeléséhez és töméséhez.
Miradent SOS Zahnbox: mentődoboz kiesett, letört fog számára. Az ütés közben kiesebb/letört fogak az esetek többségében megmenthető, visszahelyezhető. A Miradent SOS Zahnbox tulajdonképpen egy szállítóeszköz a kiesett fognak vagy letört fogdarabnak. Olyan oldatot tartalmaz, mely 48 órán keresztül képes megóvni a fogat a kiszáradástól, ezzel jelentősen megemeli a visszahelyezés sikerességét.
Xylitol: egy természetes cukorhelyettesítő anyag, melyet xylitolban gazdag növényekből nyernek. A xylitol nem lép anyagcsere kapcsolatba a legtöbb potenciálisan kariogen baktériummal, így a savképződés a lepedékben elhanyagolható. Növeli a pH értéket, így elősegíti a remineralizációt. A xylitol édesítő hatása megfelel a cukorénak, de 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz, cukorbetegek is fogyaszthatják. Növeli a nyáltermelést, csökkenti a plakk képződést illetve a sav- és plakk képződésért felelős baktériumok számát. Napi 5-6 rágógumi 40-100%-kal csökkenti a caries kockázatát.
Miradent homokóra: Mókás időmérő fogmosáshoz. Segítségével a 2 perces fogmosás könnyen betartható. Minden sima felületre felragasztható a hátoldalán található gumitalppal.
Mirahold szájterpesz: műanyag, autoklávozható szájterpesz, mely 2 méretben: gyerek és felnőtt kapható.
Miratoi állatfigurák: a kezelés végén gyermekeknek adható kis állatfigurák. ZOO és Farm állatok válogatása.
Tejfogtartó doboz: a tejfogak higiénikus tárolására.
Műanyag lenyomatkanalak: Speciális műanyagból készült lenyomatkanál fogazott állkapocshoz. 140°C-ig autoklávozható.
hf Surg: Kompakt nagyfrekvenciás sebészeti készülék pengefinomságú, nyomás nélküli vágásra. A frekvencia a vágást és a koagulációval történő vágást egyaránt lehetővé teszi. A sebgyógyulás gyors és fájdalommentes. A készülék kezelése egyszerű, a hullámforma illetve a teljesítmény könnyen állítható. Az automatikus szabályozó rendszer a kimeneti teljesítményt fémmel való érintkezéskor leszabályozza. A kézidarab és az elektródák 134°C-ig autoklávozhatóak. Műszaki adatok: 2,2 MHz, max. 50 W, 230 V / 50 Hz. Méret (szélesség x magasság x mélység) 19 x 9 x 18 cm. Súly: ca. 3 kg.