Fogorvosi anyagok

A 3M világszerte ismert az új fogászati ötletek átviteléről a praxisokba, ezzel formálva, és gyakran teljesen új irányt adva a fogászati piacnak.

Tökéletes megoldás a Filtek Bulk Fill Posterior az egyszerűbb és gyorsabb posterior helyreállításokhoz. Egy rétegben, akár 5mm vastagságban fedőretek nélkül biztonságosan átvilágítható. A Filtek Ultimate nanohibrid kompozit tömőanyag magas esztétikájú restaurációk készítéséhez ajánlott. Adaptáció és magas fényre polírozhatóság jellemzi. Filtek Z550 nanohibrid univerzális tömőanyag az összes Black kavitás ellátására. Nem tapad a műszerhez, könnyen alakítható, 12 árnyalatban elérhető. A Filtek Bulk Fill Flow fényre kötő folyékony kompozit tömőanyag. Csökkenti a beavatkozás időtartamát a meghízhatóság csökkentés nélkül. Folyékony viszkozitású, 4mm vastagságú rétegben biztonságosan átvilágítható. Filtek Z250 fényre kötő univerzális mikrohibrid kompozit tömőanyag, anterior és posterior régióban egyaránt alkalmazható. Alkalmas csonkfelépítéshez, sínezéshez és szendvicstechnikához. Filtek P60 fényre kötő tömöríthető kompozit tömőanyag posterior restaurációkhoz. Gyors, 20mp-es polimerizációs idő 2,5mm-es rétegben, alacsony zsugorodás jellemzi. Valux Plus univerzális fényre kötő tömőanyag, direkt anterior és posterior restaurációkhoz minden Black kavitásba.

Single Bond Universal Adhesive fényre kötő 7. generációs Universalis Bond, mely minden felszínhez tapad és ragaszt zománc és dentin felületen egyaránt. Alkalmas üvegkerámia, cirkon, nemes és nem nemesfémek ragasztására. Single Bond Dual Cure Activatorral együtt alkalmazva kettős kötésű Bondként kompatibilis az összes Rezin cementtel. Az Adper™ Easy One Self-Etch Adhesive, egy komponensű, és egy rétegben alkalmazandó 7. generációs Bond, toleráns a nedvességgel szemben, erős és konzisztens ragasztási teljesítmény jellemzi, használatával megelőzhető a postoperativ érzékenység. Adper Single Bond Adhesive Fényre kötő 5. generációs Bond kompozit és kompomer restaurációk, kerámia héjak ragasztására, valamint érzékenységcsökkentésre alkalmas cervical területen. Kiváló tapadás dentin és zománc réteghez egyaránt. Az Adper™ Scotchbond™ fényre kötő 5. generációs Bond, direkt kompozit, kompomer és kerámia héjak ragasztására. Bármely indikációban használható, erős és megbízható kötést hoz létre mind száraz, mind nedves felszíneken

Ketac™ Universal üvegionomer tömőanyag segítségével gyorsan, egy lépésben készíthető restauráció. Állandó fluoridleadó képessége 9 hónapon keresztül biztosítja a folyamatos fluoridleadást. Nem igényel kondicionálást, önkötő és könnyen adaptálható az üreg falához.

Ketac Molar ART üvegionomer tömőanyag alkalmas korai barázdazárásra. Fokozottan ellenáll a levegő nedvességtartalmával szemben, könnyen adaptálható, nincs szükség rétegezésre.

A Cavit™ ideiglenes tömőanyag, mely 3 indikációnak megfelelően kapható. Megbízható, egyszerűen alkalmazható, gyors és buborékmentes kötés nedves környezetben is.

 • Cavit™ - okklúziós terhelésű restauráció esetén
 • Cavit™-W gyökérkezelés után
 • Cavit™-G Inlay-preparáció

Sof-Lex finírozó és polírozó rendszer kivételes segítséget jelent a gyors (időtakarékos), és esztétikus végeredmény elérésében. Vékony, flexibilis hordozón, alumínium-oxid csiszolófelszínnel rendelkezik. Négy különböző felszín és két korongméretben elérhető. Mindegyik korong színkódolt és könnyen beazonosítható. Könnyen cserélhető korongok gyári Pop-Ob rendszerű mandrellal. Sterilezhető! A Sof-Lex™ finírozó/polírozó korongok és kefék rendszere egy olyan egyszerűen alkalmazható rendszer, amivel gyorsan adhat természetes fényt a restaurált fogaknak. Bármilyen fogfelszínhez adaptálhatók, bármilyen szögben hozzáférést biztosítanak. Hatékonyan érheti el velük az anterior és/vagy poszterior restaurációkat, az élethű csillogás gyorsan létrehozható segítségükkel. Sof-Lex™ Finírozó csíkok vékony, flexibilis hordozón, aluminium-oxid csiszolóréteggel rendelkező interproximalis polírozó. Középen elvékonyított csíkok, kétféle csiszoló felszínnel rendelkeznek, a könnyű interproximalis bevezetés érdekében. Három különféle változatban (fine/superfine, coarse/medium, coarse/medium – normál és keskeny verzióban) elérhető.

Az Impregum™ Penta™ poliéter lenyomatanyagok – egy évek óta ismert, és számos alkalommal díjazott (független intézetek rangsorolásai) termék család – gyakorlatilag a precíz lenyomatvétel szinonimájává váltak. Egyedülálló termék tulajdonságaik révén fogorvosok ezreit segítik a pontos, és kivételesen jó lenyomatvételben. Csúcs-kategóriás lenyomatanyag, kivételesen precíz részletvisszaadó képességgel és hidrofil tulajdonságával. Megbízhatóan pontos lenyomatvétel már első próbálkozásra, könnyen eltávolítható a szájból. Monophase Poliéter lenyomatanyag világos színe javítja a lenyomat olvashatóságát. Mentolos ízének, valamint könnyű eltávolíthatóságnak köszönhetően fokozza a paciens komfort érzetét. Monophase lenyomatanyag segítségével nagy részletgazdagságú lemintázást készíthet, aminek eredménye egy, a korábbiaknál tökéletesebben illeszkedő restauráció.

Express™ XT VPS lenyomatanyag segítségével elérhető – a Tökéletes lenyomat elsőre Az új "következő generációs" 3M Express™ XT VPS anyagok kiválóak mind az 1-lépéses, mind a 2-lépéses lenyomatvételi technikákhoz. Kivételes precizitásuk segítségével nagyon pontosan illeszkedő indirekt restaurációk hozhatók létre. Kiváló részletgazdagság a szuper hidrofilicitás és folyékonyság révén. Disztorzió-metes kivétel a szájból, kiváló keménysége révén. Imprint™ 4 innovatív A szilikon lenyomatanyag, mellyel időt takaríthat meg a rövid intraorális kötési idővel. Hidrofil tulajdonságának köszönhetően kiválóan terül, ezáltal gazdag részletvisszaadó képességgel bír.

RelyX™ U200 önkondicionáló műgyanta cement A RelyX™ U200 Cement ott erős, ahol számít, nagy kötéserőt biztosít, ellenáll az elszíneződésnek, hosszú távon stabil és gyakorlatilag nincs posztoperatív szenzitivitás. Különösen egyszerűen kezelhető és adagolható, ideális munka kondíciók – ezek teszik azon fogorvosok kedvencévé, akiknek számít a kompromisszum-mentes minőség. A RelyX™ Ultimate cementet úgy tervezték, hogy optimális tulajdonságokat ad a 3M ESPE Single Bond Universal adhezívvel kombinálva, ami funkció szerint lehet self-etch, vagy total etch, de legfőképpen primer a legtöbb restauráció felszínen.

 • Kettős kötésű cement, kiemelkedő kötéserővel
 • Könnyen használható: csak két komponens, kevesebb felhasználási lépés
 • Kiváló esztétika: szoros szélizáródás, kopásállóság és természetes fluoreszcencia
 • Kevesebb anyagveszteség, a Clicker™ adagolásnak köszönhetően
A RelyX™ Unicem volt az első öntapadó cement (2002), és mind a mai napig a klinikailag leginkább igazolt termék. Használatával nagyon alacsonyra szorítható le a posztoperativ érzékenység rizikója. Egyedülálló öntapadó-kémia a kiemelkedően magas kötéserő érdekében, eliminálja a savazás, primer használat és bondozás szükségességét. A RelyX™ Unicem gyakorlatilag nem színeződik el, ami a hosszútávú esztétika biztosítéka bizosítéka.

A RelyX™ Fiber Post üvegszálas csap hosszútávú biztonságot és stabilitást kínál. Nagyobb elaszticitás A RelyX™ Fiber Post elaszticitása jobban hasonlít a dentinéhez, mint a kerámia vagy fémcsapok – ezzel csökkenti a “beékelődésből” eredő gyökércsatorna törések esélyét. Törés rezisztencia A RelyX™ Fiber Post kiváló törésrezisztenciát mutat, más konkurens üvegszálakkal összevetve.

A Protemp™ 4 provizórikum anyaggal a 3M újabb mérföldkövet állított az ideiglenes hid/korona anyagok területén. Nanotechnológiai tapasztalata révén megszületett egy új, bis-acrylic kompozit - a fillerek új generációja. Az eredmény egy szuper erős, könnyen kezelhető, és esztétikus korona/híd anyag.

 • Megbízható keménység, akár hosszútávú temporarizációra is alkalmas
 • Kiváló esztétika, könnyen illeszkedik, és könnyű a plakk eltávolítás
 • Gyors procedúra, kiemelkedő végeredmény (polírozás, vagy lakk-használat nélkül)

A Protemp™ Crown világ első formázható, előre gyártott kompozit ideiglenes koronája. Előregyártott anatomiai alakja, precíz illeszkedése és kiváló ereje a Protemp™ Crown anyagot egyedülálló temporarizációs megoldássá avatja, alkalmas moláris szóló-koronaként, ideális mindenhol, ahol matrix készítése nem lehetséges.

 • Kiváló erősség – még a hosszútávú temporarizációban is
 • Egyedülálló megoldás – akár implantológiai- vagy digitális eljárásokhoz is
 • Egyszerű – nincs szükség matrix-ra

Protemp™ II Kompozit ideiglenes koronákhoz/hidakhoz A Protemp™ II egy kompozit-típusú anyag, ami ideiglenes restaurációkhoz javasolt, kézi keveréses verzióban.
Indikációk

 • Koronák/hidak
 • Részleges koronák
 • Inlay-k
 • Onlay-k
Termékelőnyök
 • Ideiglenes restaurációk pontos szélizáródású ragasztása
 • Nagy dimenzionális stabilitás
 • Nagy biokompatibilitás
 • Kézi keverés, akusztikus előadagolással (Protemp™ II click sound)